Uppdaterad: 2011-11-05 18:26

Nybörjarguide

Vad är PES-Ligan? PES-Ligan handlar om ligaspel i fotbollsspelet i Pro Evolution Soccer. I en liga spelar man hemma och bortamatcher och samlar poäng. Den med mest poäng i slutet vinner sin PES-Liga.

* Du har registrerat dig? Inte? http://pesligan.com/users/register/

* Hur anmäler jag mig?
Du går till liga/format och väljer anmälning/lagval och sedan väljer du anmäl.

* Hur väljer jag lag?
Varje lag kan endast väljas en gång. Så det kan bara vara en person som har Barcelona. I PES-Ligan tillämpas lagval i rankningordning. Eftersom du är ny har du inga rankingpoäng och får antagligen välja lag som en av de sista. Efter varje säsong får du poäng i en ranking som gör att du får välja lag tidigare än de som har mindre poäng än du.

* Vilka ska jag spela mot?
Detta kollar du upp i din liga. Alla som spelar ska ha samma nick som på PSN/360 LIVE. Så egentligen ska det inte vara svårare än att du addar dem och sen skickar en förfrågan om spel.

* Hur spelar jag mot dem?
Det enklaste är att använda vår webbchatt och träffas där och bestämma tid. Man spelar alltid båda matcherna mot en motståndare på samma gång. Vi träffas alltid på den svenska servern i lobby nr.1.

Chatt - http://webchat.quakenet.org/?channels=pesligan&uio...

* Vad gör jag efter matcherna?
Du rapporterar resultaten genom att gå till din liga och välja "Mina matcher" i menyn. Därefter skriver du in resultatet för hemma och bortamatch. Resultatet kommer inte att registreras förrän din motståndare också rapporterat.

* Jag har inte hunnit spela mina matcher, vad gör jag?
Du rapporterar varför du inte hunnit spela matcherna genom att skriva i semestertråden eller i "skapa konflikt" för de matcher du inte spelat.

* Vad är deadline?
Deadline är en tidsperiod inom vilken du ska ha spelat mot ett visst antal motståndare. Gör du inte det kan du få minuspoäng.


Information